Gouden Quality Coast Award voor Ameland! - VVV Ameland

Gouden Quality Coast Award voor Ameland!

Naast de blauwe vlag, is ook dit jaar weer opnieuw de gouden Quality Coast award toegekend aan Ameland!

Ameland wordt in de beoordeling omschreven als een voorbeeld voor andere bestemmingen en onder andere geroemd om haar koploperspositie in de energietransitie, de natuurbescherming en -ontwikkeling, lokale Amelander producten en de ambities van het nieuwe toeristische beleid.

Met het behalen van de gouden award heeft Ameland opnieuw internationale erkenning gekregen in het streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme. Ook de komende jaren zal Ameland zich inzetten om die erkenning te blijven verdienen en waar mogelijk zelfs nog te verhogen.

 

Naar natuurexcursies

 

Over Quality Coast
Quality Coast is een certificeringsprogramma van de Stichting Green Destinations en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om kustgemeenten duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Quality Coast bestemmingen worden elke twee jaar opnieuw beoordeeld op de eerdergenoemde thema’s aan de hand van 100 criteria en even zoveel prestatie-indicatoren. Deze criteria en indicatoren komen overeen met en voldoen aan de wereldwijde standaard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’.

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.