Rugzakroute junior boswachter - VVV Ameland

Rugzakroute junior boswachter

Voor kinderen van ca. 3 t/m 14 jaar is er een spannende rugzakroute in het Nesserbos. Ga samen op avontuur en leer op een leuke en leerzame manier het mooie bos kennen.

Voor kinderen van 3 t/m 8 jaar oud zijn er opdrachten met konijn Sprokkel. Voor de leeftijden 9 t/m 14 jaar zijn er  opdrachten met haas Jutter, deze opdrachten zijn iets moeilijker.

De afstand van de route is 3,5 km, de geschatte duur is 2 tot 3 uur. Vanuit het Natuurcentrum loop je naar het nabijgelegen Nesserbos, daar starten de opdrachten.

Deze wandeling doe je zelfstandig met je kind(eren). Aan de balie in het Natuurcentrum kun je de rugzak voor de route huren. De starttijd en het tempo voor de route zijn zelf te bepalen. Neem vooral de tijd en geniet van het bos en de nieuwsgierige jeugd.

Samen met de rugzak krijg je ook een rugzakrouteboekje. Hier staan alle weetjes en opdrachten in die de kinderen nodig hebben om een echte junior boswachter te worden. Onderweg zullen jullie 10 keer stoppen om met de materialen uit de rugzak allerlei opdrachten en spelletjes te doen.

De rugzak is bedoelt voor een groepje van ca. 4 kinderen. De inhoud van de tas is afgestemd op kleine groepjes. Het is vereist dat er minstens één volwassene met een groepje meegaat.

De huur van één rugzak bedraagt € 15,-. Bij afgifte van de rugzak worden naam, telefoonnummer en € 10,- borg gevraagd. Deze krijg je uiteraard weer terug wanneer de tas met inhoud compleet en heel wordt teruggebracht. De rugzakroute is alleen aan de balie van het Natuurcentrum te reserveren.

Rugzakroute - Natuurcentrum

Strandweg 38
9163 GN, Nes
0519-542737

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.