Rondleiding Filmset Penny´s Shadow

Bezoek de filmset

In 2010 is op Ameland de film Penny's Shadow opgenomen, een Nederlandse jeugdfilm geregisseerd door Steven de Jong met in de hoofdrol Liza Sips en Levi van Kempen (resp. Lisa en Kai).

De filmopnamen vonden plaats in de duinen, vlakbij de vuurtoren.
Na de filmopnamen heeft de filmset hier nog 1 ½ jaar gestaan, is vervolgens afgebroken en weer opgebouwd bij vakantieboerderij “De Lange Dunen” in Ballum.

Leuk detail: hier logeerde Shadow tijdens de opnamen en hebben Liza en Kai paardrijles gehad! Het is mogelijk de filmset van Penny's Shadow te bezoeken. Dit kun je doen op eigen gelegenheid, maar er vinden ook rondleidingen plaats. Tijdens de rondleiding op de set is het ook mogelijk met Shadow op de foto te gaan (wel zelf iemand mee nemen die de foto's kan maken). Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar op de set.

Bezoek filmset, zonder rondleiding
De filmset is zo ingericht dat je een goed beeld krijgt van 'the making of' van de film. Zelf rondkijken is mogelijk op onderstaande dagen.

Openingstijden filmset:
De filmset van Penny's Shadow is op onderstaande dagen van 13.30 - 16.00 uur geopend voor bezoek. Na oktober is de filmset iedere zaterdag geopend voor bezoek.

zaterdag 8 september
zaterdag 15 september
zaterdag 22 september
zaterdag 29 september
zaterdag 6 oktober
zaterdag 13 oktober
dinsdag 16 oktober
woensdag 17 oktober
donderdag 18 oktober
vrijdag 19 oktober
zaterdag 20 oktober
dinsdag 23 oktober
donderdag 25 oktober
vrijdag 26 oktober
zaterdag 27 oktober


Prijs:

  • € 4,00 p.p. vanaf 4 jaar

 

Bezoek filmset, inclusief rondleiding
Regelmatig worden er ook rondleidingen gegeven op de filmset. Een bezoek inclusief rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit:

  • Een rondleiding
  • Demonstraties vrijheidsdressuur
  • En Shadow is aanwezig!

Prijs:

  • Volwassene € 8,00 p.p
  • Kind 4 t/m 14 jaar € 6,00 p.p.

Op onderstaande data vinden de rondleidingen plaats:

woensdag 24 oktober 14.00 - 16:00 uur


De tickets dienen minimaal 5 werkdagen van tevoren te worden besteld en zijn te reserveren voor maximaal 10 personen. Groepen van meer dan 10 personen kunnen een bezoek aanvragen. Rondleidingen voor groepen zijn buiten bovengenoemde data en op aanvraag.Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: