Zoek en boek
Rondleiding Filmset Penny´s Shadow - VVV Ameland

Bezoek de filmset

In 2010 is op Ameland de film Penny's Shadow opgenomen, een Nederlandse jeugdfilm geregisseerd door Steven de Jong met in de hoofdrol Liza Sips en Levi van Kempen (resp. Lisa en Kai).

De filmopnamen vonden plaats in de duinen van Hollum, vlakbij de vuurtoren.
Na de filmopnamen heeft de filmset hier 1,5  jaar gestaan, is daarna afgebroken en weer opgebouwd bij vakantieboerderij “De Lange Dunen” in Ballum. Leuk detail: hier logeerde Shadow tijdens de filmopnamen en hebben Liza en Kai paardrijles gehad!

Het is mogelijk de filmset van Penny's Shadow te bezoeken. Dit kun je doen op eigen gelegenheid, maar er vinden soms ook rondleidingen plaats. Tijdens het bezoek is het mogelijk om met Shadow op de foto te gaan (wel zelf iemand mee nemen die de foto's kan maken). Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar op de set.

De filmset is zo ingericht dat je een goed beeld krijgt van 'the making of' van de film. De filmset van Penny's Shadow is op onderstaande dagen van 13:30 - 16:00 uur geopend.

Dag 2021 Data bezoek filmset, zonder rondleiding
Dinsdag 19 en 26 oktober
Donderdag 21 en 28 oktober
Vrijdag 22 en 29 oktober
Zaterdag 16, 23, 30 oktober

Prijs bezoek filmset zonder rondleiding:

  • € 4,00 p.p. vanaf 5 jaar

Bezoek filmset, inclusief rondleiding
Ga mee met de rondleiding, zie de Penny's Shadow filmset en hoor allerlei leuke weetjes over de film. De filmset rondleidingen vinden plaats op onderstaande dagen, aanvang 14:00 uur.

Dag 2021 Data bezoek filmset inclusief rondleiding
Woensdag  20 en 27 oktober

Prijs bezoek filmset incl. rondleiding:

  • € 6,00 p.p. t/m 14 jaar
  • € 8,00 p.p. 15 jaar en ouder

Koop hier alvast online je ticket.

 

Choose your language