Strand- en schelpenexcursie - VVV Ameland

Strandexcursie

Bijna iedereen die Ameland bezoekt gaat ook naar het strand en richt zijn blik langs de vloedlijn om te kijken of er nog iets opvallends ligt. 

Veelal vind je van alles en nog wat, maar blijft je zitten met vragen op het gebied van, 'hoe heet mijn vondst, waar komt het vandaan, hoe is het ontstaan?', enz.

Deze excursie biedt een unieke kans, om het tot nu toe oppervlakkige strandbezoek meer inhoud te geven.

Er is zowel aandacht voor de natuurlijke kwaliteiten van het Noordzeestrand, als de helaas ook veelvuldig aanwezige onnatuurlijke zaken die op het strand worden aangetroffen. Je krijgt niet alleen informatie van de gids, je gaat ook zelf op zoektocht langs de vloedlijn, waarna de gezamenlijke collectie tentoongespreid en gedetermineerd wordt. Uiteraard komen de weekdieren, zoals de schelpdieren aan de orde. Daarnaast kun je de meest gevarieerde vondsten tijdens de excursie aantreffen. Varierend van zonaanbidders, zeesterren, fossielen en kwallen, tot shampooflessen uit China.

Kijk op het activiteitenprogramma of er een Strandexcursie gepland staat tijdens je verblijf of kom langs bij VVV Ameland.

Tickets zijn onder andere te koop bij VVV Ameland. Online of telefonisch tickets reserveren is bij VVV Ameland niet mogelijk. 

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.