Prijzen en onderscheidingen - VVV Ameland

Prijzen en onderscheidingen

Ameland, met haar prachtige natuur, schone stranden en gastvrijheid. Geen wonder dat dit eiland elk jaar mooie prijzen en awards wint!

Als VVV Ameland vinden wij ons eiland natuurlijk de beste, de leukste, de mooiste! Extra leuk dus dat dit ook erkend wordt door gerenommeerde instanties!

Het strand van Ameland mag al jaren de volgende awards in ontvangst nemen:

  • Blauwe vlag
  • Quality Coast Award
  • Schoonste strand

Daarnaast hebben we maar liefst een 8,3 gescoord in het Belevingsonderzoek kustbeleving van de ANWB!

Blauwe Vlag - VVV Ameland

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Jaarlijks toegekend
De Blauwe Vlag wordt jaarlijks in mei toegekend aan stranden en jachthavens. Ieder jaar wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen

Meer over de Blauwe vlag & Ameland

Quality Coast - VVV Ameland

Quality Coast

Quality Coast is een certificeringsprogramma van de Stichting Green Destinations en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om kustgemeenten duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Quality Coast bestemmingen worden elke twee jaar opnieuw beoordeeld op de eerdergenoemde thema’s aan de hand van 100 criteria en even zoveel prestatie-indicatoren. Deze criteria en indicatoren komen overeen met en voldoen aan de wereldwijde standaard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’.

Meer over de Quality Coast & Ameland

Schoonste strand  - Strandverkiezing - VVV Ameland

Schoonste strand

Ameland heeft schoonste strand van Friesland!

Donderdag 25 juli 2024 werden de prijzen voor het Beste Paviljoen van Nederland en de Schoonste Stranden uitgereikt. 

De prijs voor het schoonste strand ging naar de gemeente Westland. Het strand van Hollum op Ameland was nipt tweede met slechts één tiende verschil. Met een score van maar liefst 9.83 werd Strand Hollum daarmee het schoonste strand van Friesland! 

Meer over de Strandverkiezingen & Ameland

Belevingsonderzoek kustbeleving ANWB - VVV Ameland

Kustbelevingsonderzoek ANWB

Nederlanders zijn zeer tevreden over de Noordzeekust. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van de ANWB onder ruim 2.000 Nederlanders, die de kust het afgelopen jaar bezochten.

De kustgebieden Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland krijgen respectiefelijk een 7,9, 7,6 en een 7,7 als cijfer. De Waddeneilanden worden het best beoordeeld met een 8,3.

Bekijk het onderzoek

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.