Veelgestelde vragen over huisdieren op Ameland - VVV Ameland

Dieren

Veelgestelde vragen

Mag ik met de hond op het strand komen?

Ja, honden mogen op het strand komen. Op de bewaakte gedeeltes bij de strandovergangen en op het groene strand bij Ballum moeten honden aangelijnd zijn. Op de overige gedeeltes moet de hond onder appél worden houden.

Alle info over het meenemen van en hond naar Ameland vind je hier

Is er een dierenarts op Ameland?

In het dorp Nes is een dierenarts.
Kijk hier voor meer informatie.

Zeehond gevonden?

Heb je een zeehond op het strand zien liggen? Zoek dan geen toenadering, maar houdt juist afstand. Een zeehond ligt vaak op het strand om uit te rusten. Komt een mens dichtbij de zeehond, dan zorgt dit voor flink wat stress bij het dier. Daarnaast zijn zeehonden roofdieren. Ze hebben scherpe tanden en kunnen onverwachte bewegingen maken.

Zie je een zeehondenjong op het strand liggen, houdt ook dan flinke afstand. Een jong alleen op het strand ziet er zielig uit, maar dat is het niet.

Heb je het vermoeden dat je een gewonde zeehond ziet liggen, bel dan naar de 144 Red een Dier of Zeehondencentrum Pieterburen 0595-526526 en vertel waar de zeehond zich bevindt (dorp strandovergang, nummer van de dichtsbijzijnde strandpaal). Zoek ook in dit geval geen toenadering want dit veroorzaakt extra stress bij het zieke dier.

Soms komt het voor dat er een dode zeehond op het strand ligt. In dit geval kan contact worden opgenomen met Gemeente Ameland, via telefoonnummer 0519-555555. Zij zullen het dier van het strand verwijderen.

Is er op Ameland een hondenpension?

Op Ameland is geen hondenpension of asiel waar je tijdelijk je huisdier onder kunt brengen.

 

 

Waar mag mijn hond vrij rondlopen op Ameland?

Je kunt op Ameland heerlijk wandelen met je viervoeter; honden zijn er dan ook van harte welkom op Ameland!

Omdat we op Ameland de natuur willen beschermen, geldt wel een aantal regels. Behalve op het Groene Strand bij Ballum en op de strandovergangen met de badstranden, mogen honden overal op het strand onder appèl loslopen.

Ook zijn drie losloopgebieden aangewezen;

bij Koudenburg in Hollum
bij Roosdunen in Ballum
en bij het Kwekerijbos in Nes
Op de rest van het eiland, dus in de bossen, duinen, langs het wad en in begrazingsgebieden zijn honden altijd aangelijnd. 

Wil je meer informatie over het wandelen met honden op Ameland, bekijk dan deze informatiefolder

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.