Zoek en boek
Veelgestelde vragen over huisdieren op Ameland - VVV Ameland

Dieren

Veelgestelde vragen

Is er een dierenarts op Ameland?

In het dorp Nes is een dierenarts.
Kijk hier voor meer informatie.

Is er op Ameland een hondenpension?

Op Ameland is geen hondenpension of asiel waar je tijdelijk je huisdier onder kunt brengen.

 

 

Mag ik met de hond op het strand komen?

Ja, honden mogen op het strand komen. Op de bewaakte gedeeltes bij de strandovergangen en op het groene strand bij Ballum moeten honden aangelijnd zijn. Op de overige gedeeltes moet de hond onder appél worden houden.

Mag mijn hond vrij rondlopen op Ameland?

Honden mogen op Ameland onder appèl vrij rondlopen op het strand (behlave het groene strand bij Ballum en de badstranden, hier dienen honden aangelijnd te zijn). Ook zijn er 3 losloopgebieden aangewezen; bij het kwekerijbos in Nes, bij Roosdunen in Ballum en bij Koudenburg in Hollum.

In de bossen, duinen, begrazingsgebieden, dorpen, op de badstranden en langs het wad dienen honden aangelijnd te zijn.

Honden mogen niet op speelplaatsen en speelweides voor kinderen komen. Dit geldt niet voor geleidehonden.

Bekijk hier de informatiefolder over wandelen met honden in natuurgebieden op Ameland.

Zeehond gevonden?

Heb je een zeehond op het strand zien liggen? Zoek dan geen toenadering, maar houdt juist afstand. Een zeehond ligt vaak op het strand om uit te rusten. Komt een mens dichtbij de zeehond, dan zorgt dit voor flink wat stress bij het dier. Daarnaast zijn zeehonden roofdieren. Ze hebben scherpe tanden en kunnen onverwachte bewegingen maken.

Zie je een zeehondenjong op het strand liggen, houdt ook dan flinke afstand. Een jong alleen op het strand ziet er zielig uit, maar dat is het niet.

Heb je het vermoeden dat je een gewonde zeehond ziet liggen, bel dan naar de dierenambulance via telefoonnummer 06-22767470 en vertel waar de zeehond zich bevindt (dorp strandovergang, nummer van de dichtsbijzijnde strandpaal). Zoek ook in dit geval geen toenadering want dit veroorzaakt extra stress bij het zieke dier.

Soms komt het voor dat er een dode zeehond op het strand ligt. In dit geval kan contact worden opgenomen met Gemeente Ameland, via telefoonnummer 0519-555555. Zij zullen het dier van het strand verwijderen.

Choose your language