Strandexpress P.S. van Tuinen - VVV Ameland

Strandexpress P.S. van Tuinen

De eerste stop is op “’t Oerd”. Na een korte wandeling geeft de Amelander gids uitleg over dit unieke gebied. 

Een gebied dat twintig jaar geleden nog bestond uit een kale zandvlakte met primaire duintjes, maar na aanleg van een stuifdijk begroeid is geraakt. De kwelder wordt doorsneden door slenken die vanuit de Waddenzee het gebied binnendringen.

Vervolgens rijdt de Strandexpress naar de meest oostelijke punt, de Hôn. Hier kun je uitstappen om schelpen te gaan zoeken of van het uitzicht te genieten.

Bent je minder goed ter been en wil je meerijden met de Strandexpress? Meldt dit dan bij reservering. Voor groepen is de Strandexpress ook privé te reserveren.

Nieuw: Oerdrit met juttersverhalen
De Oerdritten met Ameland Vertel en speelvrouw zijn bijzondere strandritten, met drie verhalen en trekzakmuziek. Op het strand worden op drie locaties verhalen verteld, over de traditionele Amelander Oerdritten, 'Lourdes" en over het jutten op Ameland. Halverwege is er voor iedereen koffie, thee of limonade met, volgens de Oerdrittraditie, wat lekkers erbij.

Rolstoelen kunnen helaas niet mee. De Strandexpress is toegankelijk via een trap met leuning.

Kijk op het activiteitenprogramma of er een strandrit met de Strandexpress gepland staat tijdens je verblijf of kom langs bij VVV Ameland.

Tickets zijn te koop bij VVV Ameland. Online tickets reserveren kan d.m.v. de blauwe knop. Telefonisch tickets reserveren is bij VVV Ameland niet mogelijk.

Strandexpress P.S. van Tuinen

Smitteweg 10
9162 EC, Ballum
0519-554116/06-53838512

Tickets Strandrit Strandexpress Tickets Oerdritten met juttersverhalen Naar website Strandexpress

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.