Manage2escape - De verborgen schat van Sier - VVV Ameland

De verborgen schat van Sier

Sier was een dorpje aan de uiterste westkust van Ameland. Rond 1730 werd het dorp verlaten door onderstuiving van de steeds verder oprukkende duinen. De inwoners leefden van visserij en van wat er aanspoelde op het strand, zoals het kostbare barnsteen.

Historische outdoor escape game 

Toen de dorpelingen Sier verlieten, namen zij ook hun “barnsteenschat” mee. De schat werd verstopt in de kelders van het Camminghaslot bij Ballum. In 1828 werd het slot gesloopt en werd de schat van Sier in het diepste geheim op een nieuwe plaats begraven.

Er is al bijna 200 jaar niets meer vernomen van de schat, er wordt zelfs getwijfeld aan het bestaan ervan. Toch zouden er enkele Amelanders op de hoogte zijn van de vindplaats.

In deze mysterieuze wandeltocht ga je op zoek naar de schat van Sier. Onderweg ontdek je de mooiste locaties van Nes en leer je meer over het eiland en haar vroegere inwoners.

Ga 200 jaar terug in de tijd en ga op zoek naar de schat van Sier. Al die tijd heeft niemand meer iets van de schat vernomen. Bestaat de schat wel of is het slechts een sterk verhaal? Kom met je team achter de waarheid, maar jullie hebben slechts 2,5 uur de tijd!

Speel dit spel via een app op je eigen smartphone op ieder gewenst moment!

Deze historische outdoor escape game is geschikt voor families, vrienden, collega’s en andere gezelschappen vanaf 10 jaar. De wandeling duurt gemiddeld ongeveer 1,5 tot maximaal 2,5 uur en heeft een lengte van ca. 6 kilometer. De kosten zijn € 29,95 per team (2 tot 5 personen).

Kun jij de uitdaging aan?

De verborgen schat van Sier

Manage2escape - Outdoor Escape games

Naar website

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.