Vissen met een kornet aan het strand - VVV Ameland

Vissen met een kornet aan het strand

Een "kor" is een visnet zoals dat overal rondom Ameland door vissersvaartuigen wordt gebruikt. 

Het Natuurcentrum heeft een klein kornet gemaakt dat vanaf het strand gebruikt kan worden. Het net is 2½ meter breed en 4 meter lang.

Er wordt vanaf het strand met een scheerbord gewerkt. Door het scheerbord scheef door het water te trekken, scheert dit vanaf het strand in zeewaartse richting. Aan het scheerbord zit een touw van 100 meter lengte bevestigd waaraan door de deelnemers van de excursie getrokken dient te worden. Vooral in de tweede helft van de zomer kan met een kornet goed gevangen worden. Naast de grote aantallen garnalen kun je daarbij denken aan krabben, platvis, kwallen, zandspiering, heremietkreeft en zeesterren. Van de vangst wordt ter plekke een "aquarium" gemaakt zodat iedereen de levende dieren eens van dichtbij kan zien. Vooral voor kinderen is dit een unieke belevenis, het is steeds weer spannend om te zien wat er uit het water tevoorschijn komt.

Kijk op het activiteitenprogramma of er een Vissen met een kornet-excursie gepland staat tijdens je verblijf of kom langs bij VVV Ameland.

Tickets zijn onder andere te koop bij VVV Ameland. Online of telefonisch tickets reserveren is bij VVV Ameland niet mogelijk. 

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.