Gouden Quality Coast Award voor Ameland!

Gouden Quality Coast Award voor Ameland!

Ook voor 2019/2020 heeft Waddeneiland Ameland wederom als enige Waddeneiland de gouden Quality Coast Award in ontvangst mogen nemen!

QualityCoast is een certificeringsprogramma van de Stichting Green Destinations en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om kustgemeenten duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Quality Coast-bestemmingen worden elke twee jaar opnieuw beoordeeld op de eerdergenoemde thema’s en aan de hand van 100 criteria en evenzoveel prestatie-indicatoren. Deze criteria en indicatoren komen overeen met en voldoen aan de wereldwijde standaard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’.

Door de internationale jury is Ameland onder andere geroemd om haar ambitie om in 2020 een duurzaam, zelfvoorzienend eiland te zijn, om de sterke lokale identiteit en cultuur die tot uitdrukking komt in de vele evenementen en festivals en om de goede informatievoorziening richting (internationale) gasten. 

Gemeente Ameland wil koploper zijn op het gebied van energietransitie en groene economie en streeft naar een zo groot mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme. Door deel te nemen aan de Quality Coast Award wordt Ameland aan de duurzaamheidslat gelegd.

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.