Amelander duinkonijn - Amelands Produkt

Amelander duinkonijn

Wildbeheereenheid Ameland

Over het wildbeheer
WBE Ameland is opgericht in 1982 en telt momenteel 79 leden, 2 donateurs en 5 aangesloten verenigingen. Doelstelling van onze WBE is om in een afgesloten biotoop zoals Ameland een zo goed mogelijke wildstand te realiseren en te handhaven, zodat zowel de eilandbewoners als onze vele duizenden gasten uit binnen- en buitenland altijd kunnen genieten van de prachtige Amelander natuur.

Elk jaar organiseert onze WBE diverse activiteiten zoals: reewildtellingen, ganzentellingen, natuurschoonmaakdagen, kleiduivenschieten en cursussen over bijvoorbeeld: reewild, grofwild en wildhygiëne, dit alles om onze beheerders in de mogelijkheid te stellen om hun kennis hierover te vergroten!

Wild op de kaart
Op Ameland leven grote getalen wilde konijnen die ondertussen uitgegroeid zijn tot een ware Amelander delicatesse. Op de menukaart van diverse restaurants aangesloten bij het Amelands Produkt staat deze Amelander specialiteit; duinkonijn!

Amelander duinkonijn

Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: