Zoek en boek
Kunstmaand Ameland - Hans Berkhout - VVV Ameland

Kunstmaand Ameland

November Kunstmaand Ameland is een internationaal, cultureel hoogtepunt met een eilandbrede tentoonstelling waar, en dat is ook heel bijzonder, de zee de grens aangeeft.  

 In een natuurlijke setting van mystieke stilte en met soms mistig of stormachtig waddenweer is het dwalen en genieten van de getoonde kunst op het eiland.

In november exposeren ongeveer honderd professionele kunstenaars hun werk in deze inspirerende omgeving; een internationaal gezelschap van kunstenaars uit o.a. Scandinavië, Duitsland en Nederland.

Podiumkunst is een onmisbare kunstvorm, de werkgroep Podiumkunst organiseert iedere zaterdagavond een cultureel avondprogramma waar u kunt genieten van een concert of een andere bijzondere uitvoering. Er worden iedere woensdagavond poëzieavonden georganiseerd en op de donderdagavond wordt er een Scandinavische film getoond.
Het programmaboekje wijst je de weg tijdens de Kunstmaand. Op deze manier hoef je niets te missen.

Een bijzonder aandenken aan de Kunstmaand is de inmiddels bekende kunstmaandagenda die tevens dient als catalogus waarin van iedere deelnemende kunstenaar werk is afgebeeld.

Titel Kunstmaand Ameland 2021 Silver Lining
Kunstmaand Ameland beleeft in 2021 zijn 25ste editie. Dat is reden voor een mooi thema: Zilver. Zilver glanst en sprankelt, maar kan evengoed bescheiden zijn. Een zilveren jubileum is reden voor een feest, maar als de omstandigheden ons dwingen ons in te houden, dan nog houdt 2021 zijn zilveren randje. Hoewel er in de wereld genoeg redenen zijn om somber te zijn, kunnen we alleen met positieve energie veranderingen teweegbrengen. Kunst kan daarbij helpen: in het tonen van schoonheid, in het aanzetten tot gesprek en begrip, in het bieden van troost en plezier. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet, immers: Every cloud has a silver lining. 

Data en tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Kunstmaand Ameland

Meer informatie

Choose your language