Kunstmaand Ameland - Eirik Jahnsen - VVV Ameland

Kunstmaand Ameland

November Kunstmaand Ameland is een internationaal, cultureel hoogtepunt met een eilandbrede tentoonstelling waar de zee de grens aangeeft.

In november exposeren ongeveer honderd professionele kunstenaars hun werk in de inspirerende eilander omgeving; een internationaal gezelschap van kunstenaars uit o.a. Scandinavië, Duitsland en Nederland.

In een natuurlijke setting van helder en zonnig of soms mystiek en mistig waddenweer, is het dwalen en genieten van de getoonde kunst op het eiland!

Podiumkunst is een onmisbare kunstvorm. Zo kun je in de avond genieten van bijzondere voorstellingen. Er vinden filmavonden plaats en er worden literaire avonden en concerten georganiseerd.
Het programmaboekje wijst je de weg tijdens de Kunstmaand. Op deze manier hoef je niets te missen.

Een bijzonder aandenken aan de Kunstmaand is de inmiddels bekende kunstmaandagenda die tevens dient als catalogus waarin van iedere deelnemende kunstenaar werk is afgebeeld.

Wil je tussen de bezoeken aan diverse kunstlocaties door ook genieten van een amuse en bijpassend glas wijn, dan is een Proefroute een echte aanrader! De amuses worden namelijk gemaakt van echte Amelander producten.

In 2023 was het thema van Kunstmaand Ameland 'Energie'.

Speciaal voor de Kunstmaand stellen wij altijd leuke arrangementen samen. Kom in november naar Ameland en geniet van het eiland en van kunst! 

Data en tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Kunstmaand Ameland

Naar website

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.