WL35 Brakzand - VVV Ameland

WL35 Brakzand

Varen op de Waddenzee is een echte belevenis! Bijna dagelijks vaart de WL35 vanuit de haven van Ameland het wad op, voor een tocht van zo’n 2 tot 2 1/2 uur. 

We gaan eerst naar de zeehonden en dan gooien we het net uit op zee, en na een kwartiertje halen we ze weer op. We legen het net aan boord van het schip. De bemanning geeft tekst en uitleg over de vangst. De vangst: verschillende visjes, krabben en zeesterren wordt in onze open aquaria/leefbakken gedaan om te bewonderen, aan te raken en te ruiken! Daarna gaat de vangst weer springlevend overboord.

De zee leeft!

Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes. Je krijgt de mogelijkheid om de zeedieren van dichtbij te bewonderen. Vanaf het dek is het bovenwaterleven goed te zien: duizenden zeevogels in alle soorten en maten. Bij laag water kun je de zeehonden op de zandbanken bekijken. Speur de zee af met een verrekijker, snuif de zilte zeelucht op en geniet van de zon en de serene rust. Dit is een ultiem avontuurlijke tocht. Een ware belevenis!

Ons schip, de "WL35 Brakzand" is van alle gemakken voorzien, zoals een lekker bakje in onze verwarmde binnenruimte of aan de bar met uitzicht over het hele wad, of zoek een plekje op het panoramadek, er is altijd wel een plekje uit de wind te vinden. Toiletten zijn aanwezig.

De WL35 Brakzand is bij uitstek geschikt voor het maken van dagtochten eventueel met catering, bijvoorbeeld voor een dagje zeevissen, personeelsuitje, schoolreisje of een dagje weg met familie, vrienden of andere gezelschappen.

Het schip is geschikt tot 125 personen.

Kijk op het activiteitenprogramma of er een tocht gepland staat tijdens je verblijf of kom langs bij VVV Ameland.

Tickets zijn te koop bij VVV Ameland. Online tickets reserveren kan d.m.v. de blauw knop. Telefonisch tickets reserveren is bij VVV Ameland niet mogelijk. 

WL35 Brakzand

Oude steiger
Nes
06-83527193

Tickets zeehondentocht en sleepnetvissen

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.