Strandvlaggen -  VVV Ameland

Strandvlaggen

Op de stranden van Ameland wordt gedacht aan veiligheid, want tijdens de zomermaanden worden de hoofdstranden (Hollum, Ballum, Nes en Buren) door de KNRM bewaakt. Door middel van vlaggen wordt aangegeven of het wel of niet veilig is om te gaan zwemmen.

De strandwachten beschikken op hun post(en) over vlaggen. Deze vlaggen worden door lifeguards, naar de actuele situatie, gehesen dan wel geplaatst. Dit doen ze om baders, zwemmers, watersporters en overige recreanten te informeren over en te waarschuwen voor de risico's die verbonden zijn aan open water (zee en binnenwater).

Uitleg verschillende strandvlaggen

Strandvlaggen - rood over geel-- VVV Ameland

Rood met gele vlag

Lifeguards aanwezig
Deze vlag geeft aan dat de reddingspost is geopend en in het werkgebied van de reddingsbrigade toezicht wordt gehouden door gekwalificeerde lifeguards.

Strandvlaggen - gele vlag - VVV Ameland

Gele vlag

Zwemmen kan gevaarlijk zijn.
Vanwege sterke onderstromen is het voor niet geoefende zwemmers af te raden om te zwemmen. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water worden afgeraden. Zwemmers en baders moeten extra voorzichtig en waakzaam zijn.

Strandvlaggen - rode vlag  - VVV Ameland

Rode vlag

Niet zwemmen! Zeer gevaarlijk!
Zwemmen is zeer gevaarlijk. Vanwege zeer sterke stromingen is het voor zowel geoefende als ongeoefende zwemmers zeer af te raden om te zwemmen. Baden en andere activiteiten op of in het water worden ook ten zeerste afgeraden.

Meer info over veilig zwemmen

Wil je meer info over hoe je veilig kunt zwemmen? Bekijk dan hier het filmpje van de KNRM:

 

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.