Veelgestelde vragen over vervoer op en naar Ameland - VVV Ameland

Kan ik online boottickets kopen?

Kan ik online boottickets kopen?

Ja, retourbootkaarten voor personen, fietsen, honden, voertuigen etc. zijn gemakkelijk online te kopen via de website van Wagenborg Passagiersdiensten. Groot voordeel hiervan is, dat je in Holwerd niet meer in de rij hoeft te staan bij de kassa. Voor passagiers, motoren en fietsers is het niet mogelijk de boot te reserveren. Wij raden daarom aan, op tijd aanwezig te zijn bij de boot.

Online bestelde tickets hoeven niet uitgeprint te worden, de tickets kunnen ook gescand worden vanaf het scherm van een smartphone.

Wagenborg Passagiersdiensten verkoopt alleen retourkaarten. Voetgangers en fietsers hoeven bij de terugreis niet opnieuw hun bootkaart te laten zien.

Auto, caravan en/of aanhangwagen
Een auto, caravan en/of aanhangwagen meenemen naar Ameland? Dan moet de overtocht wel gereserveerd worden, doe dit ruim van tevoren i.v.m. de beschikbare ruimte op de boot voor voertuigen. Geef daarbij het kenteken van de auto en de gewenste heen- en terugreis door. Reserveren kan online en telefonisch via 0900-9238*.

De reserveringsafdeling van Wagenborg Passagiersdiensten is bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 8:00 – 20:00 uur en op zondag van 9:00 – 15:00 uur.

*vanuit het buitenland is Wagenborg Passagiersdiensten te bereiken op telefoonnummer 0031 88 103 1000

Meer informatie over Wagenborg Passagiersdiensten, afvaarttijden en tarieven

Kan ik online boottickets kopen?

Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: