Veelgestelde vragen over huisdieren op Ameland - VVV Ameland

Zeehond gevonden?

Heb je een zeehond op het strand zien liggen? Zoek dan geen toenadering, maar houdt juist afstand. Een zeehond ligt vaak op het strand om uit te rusten. Komt een mens dichtbij de zeehond, dan zorgt dit voor flink wat stress bij het dier. Daarnaast zijn zeehonden roofdieren. Ze hebben scherpe tanden en kunnen onverwachte bewegingen maken.

Zie je een zeehondenjong op het strand liggen, houdt ook dan flinke afstand. Een jong alleen op het strand ziet er zielig uit, maar dat is het niet.

Heb je het vermoeden dat je een gewonde zeehond ziet liggen, bel dan naar de 144 Red een Dier of Zeehondencentrum Pieterburen 0595-526526 en vertel waar de zeehond zich bevindt (dorp strandovergang, nummer van de dichtsbijzijnde strandpaal). Zoek ook in dit geval geen toenadering want dit veroorzaakt extra stress bij het zieke dier.

Soms komt het voor dat er een dode zeehond op het strand ligt. In dit geval kan contact worden opgenomen met Gemeente Ameland, via telefoonnummer 0519-555555. Zij zullen het dier van het strand verwijderen.

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.