
Amelander mosterdsoep
Soort gerecht | Voorgerecht |
Aantal personen | 4 personen |
Ingrediënten:
- 350 gram Amelander mosterd
- 1 ui
- 1 eetlepel bloem
- 1 teentje knoflook
- 0,75 liter (groenten)bouillon
- 0,25 liter kookroom
- 75 gram gerookte spekreepjes
- 1 takje peterselie
- Peper en zout
Bereiding:
Schil de ui en snijd deze in blokjes. Fruit de ui en knoflook aan in de pan met olie of boter. Voeg de bloem toe en daarna al roerend ook de bouillon. Meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd en room toe. Laat dit alles op laag vuur voor een half uur staan. Voeg eventueel nog wat peper of zout toe en bak ondertussen de spekreepjes uit. En..... Proef!!
Serveren:
Verdeel de uitgebakken spekreepjes over 4 soepkommen. Verhit de soep goed. Schenk deze in de soepkommen. Leg er een plukje peterselie op.
Eet smakelijk!
Dit is een recept van Strandpaviljoen Ballum