The Wheel of Yoga - VVV Ameland

The Wheel of Yoga

Cristina Libanori is Iyengar Yoga docente, afgestudeerd aan het Iyengar Yoga Instituut in Amsterdam. 

Ze combineert de Iyengar Yoga praktijk met Ayurveda behandelingen om stabiliteit en balans te verkrijgen in lichaam en geest.

Yoga
Iyengar Yoga is voor iedereen toegankelijk om soepelheid, kracht en uithoudingsvermogen in lichaam en geest te vergroten. Het verbetert de houding en concentratie en brengt de geest tot rust wat het welzijn bevordert.

De Iyengar Yoga techniek legt de nadruk op precisie en uitlijning. Yoga houdingen worden langer aangehouden dan in sommige andere methodes, waardoor gespannen spieren kunnen verlengen en ontspannen en het helpt om het bewustzijn te focussen. Beginners beginnen met staande yogahoudingen en worden geleidelijk geïntroduceerd in een breder scala van zittende en liggende yogahoudingen, voorwaartse extensies, inversies, draaiingen, rugbuigingen en arm balansen.

Het bewust beoefenen van de yogahoudingen heeft een integrerende werking en werkt harmoniserend op lichaam en geest.

Massages
Marma therapie is het oorspronkelijke puntensysteem van genezing in het lichaam. Er zijn 107 marma punten in het hele menselijke lichaam, van de top van je hoofd tot de zolen van je voeten en drie "mahamarma's" die zich bevinden in het hoofd, hart en bekkengebied. Mahamarma's zijn de belangrijkste energiecentra die gedachten, gevoelens en diepere emoties verwerken. 

Abhyanga massage is uitstekend voor de algehele gezondheid en het welzijn, helpt angst te verminderen en de zenuwen te kalmeren, verbetert en verdiept de slaap, helpt de bloedsomloop te verhogen, verbetert de mentale alertheid, voedt de huid en weefsels en zorgt ervoor dat gifstoffen uit het lichaam worden vrijgelaten. Een gezonde olie die bij de massage wordt gebruikt, smeert de gewrichten, verstevigt de huid en maakt haar echt zacht en gevoed. Abhyaṅga is het zalven van het lichaam met olie. De olie is vaak medicinaal en meestal warm en wordt in het hele lichaam gemasseerd voordat men een bad neemt. Het kan heilzaam zijn voor het behoud van de gezondheid en gebruikt worden als medicijn voor bepaalde aandoeningen.

The Wheel of Yoga, Camping Duinoord

Kievitsweg
9163 PB, Nes
06-22395618

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.