Strandexpress P.S. van Tuinen - VVV Ameland

Strandexpress P.S. van Tuinen

Je wordt met een comfortabele strandbus, welke ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, langs het strand vervoerd naar natuurgebied "De Hôn".

Tijdens de strandrit krijg je informatie over het strand, zandsuppletie, rietschermen, strandpalen en dergelijke. De eerste stop is op de zoute kwelder. Een gebied dat twintig jaar geleden nog bestond uit een kale zandvlakte met primaire duintjes, maar na aanleg van een stuifdijk begroeid is geraakt. De kwelder wordt doorsneden door slenken die vanuit de Waddenzee het gebied binnendringen. Tijdens een korte wandeling geeft de chauffeur uitleg over dit unieke gebied. Na deze wandeling rijdt de strandbus verder naar het meest oostelijke punt van het eiland. Hier kun je uitstappen om schelpen te gaan zoeken of van het uitzicht te genieten.

Ben je rolstoelafhankelijk en wil je meerijden met de Strandexpress? Meldt dit dan bij reservering. Voor groepen is de Strandexpress ook privé te reserveren. 

Kijk op het activiteitenprogramma of er een excursie gepland staat tijdens je verblijf of kom langs bij VVV Ameland.

Tickets zijn te koop bij VVV Ameland. Online tickets reserveren kan d.m.v. de blauw knop. Telefonisch tickets reserveren is bij VVV Ameland niet mogelijk. 

Strandexpress P.S. van Tuinen

Smitteweg 10
9162 EC, Ballum
0519-554116/06-53838512

Naar website Strandexpress Tickets Strandrit Strandexpress

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.