Liveblog VVV Ameland - Corona

Liveblog Corona

Liveblog Corona 

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de situatie rondom het Coronavirus. 

 

Update: zaterdag 28 maart 2020 10:34 uur

De 3 Veiligheidsregio's in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was en douchevoorzieningen op campings en jachthavens per direct gesloten moeten worden tenminste tot 6 april 2020. De voorzitters van de Veiligheidsregio's vinden het risico te groot dat op deze plekken geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

 

Update: maandag 23 maart 2020  21:33 uur

Er zijn extra maatregelen van kracht. Zie hiervoor de informatie onder OVERZICHT MAATREGELEN AMELAND rechts op deze pagina.

 

Update: zaterdag 21 maart 2020: 10:09 uur

De dienstregeling van Wagenborg Passagiersdeiensten is versoberd tot een basisdienstregeling. Zie voor deze dienstregeling de informatie van de rederij onder de knop 'MAATREGELEN WAGENBORGPASSAGIERDIENSTEN' rechts op deze pagina. De medewerkers van de rederij nemen contact op met iedereen die een autoreservering heeft voor een afvaart die onder de basisdienstregeling niet meer wordt uitgevoerd en boekt deze reservering over naar een andere afvaart. Mochten hierdoor de afvaarten vol raken voor voertuigen, dan zal een extra afvaart worden toegevoegd aan de basisdienstregeling. 

 

Update: vrijdag 20 maart 2020: 08:49 uur

De dienstergeling van Wagenborg Passagiersdiensten van en naar Ameland wordt vanaf 12 maart 2020 is versoberd. Uitgebreide informatie op de webpagina van de rederij. U vindt deze informatie onder de knop 'MAATREGELEN WAGENBORGPASSAGIERSDIENSTEN rechts op deze pagina.

 

Update: donderdag 19 maart 2020 - 12:48 uur

Kleine Nederlandse ondernemingen met een financiering tot 2,5 miljoen euro kunnen bij ING, Rabobank, ABN AMRO, de Volksbank en Triodos een half jaar uitstel krijgen op de aflossing van hun leningen. (bron: Nederlandse Vereniging van Banken)

 

Update: donderdag 19 maart 2020 - 09:46 uur

VVV Ameland krijgt heel veel telefoontjes en onze medewerkers doen hun uiterste best om u te woord te staan. Desondanks onstaan er wachtijden in de telefonische beantwoordig van uw vragen. Wij geven u de volgende tips:

 • Kijk op onze website bij het blokje 'Ameland en Corona' of u daar de informatie kunt vinden link
 • Kijk verder in dit liveblog
 • Lees de reisvoorwaarden van VVV Ameland link 
 • Stel uw vraag via e-mail. Stuur uw bericht via 1 kanaal en 1 keer naar VVV Ameland. Door de grote drukte duurt het langer dan dat u van ons gewend bent om uw vraag te beantwoorden.
 • Stuur uw bericht bij voorkeur naar info@vvvameland.nl  
 • Als het gaat om een bestaande boeking, vermeldt dan het reserveringsnummer in uw e-mail

Hartelijk dank voor uw geduld en uw begrip

 

Update: dinsdag 17 maart 2020 - 19:17 uur

Het kabinet trekt de komende 3 maanden miljarden uit om de economische gevolgen van het Coronovirus te bestrijden. Een aantal voorbeelden:

 • De huidige werktijdverkortingregeling wordt vervangen (inmiddels 78.000 aanvragen) door een nieuwe regeling die 90% van loonsom kan vergoeden mits geen werknemers worden ontslagen
 • ZZP's krijgen steun door soepelere bijstandsregels
 • Uitstel van belastingbetaling en verlaging van de invorderingrente
 • Verzuimboetes hoeven niet te worden betaald
 • Borgstellingregeling MKB wordt verruimd

 

Update: dinsdag 17 maart 2020 - 14:20 uur

De ontwikkelingen rondom het Coronovirus raken ons allemaal. De maatregelen zijn ingrijpend en hebben een direct effect op de maatschappij, alle sectoren en dus ook op de toeristische sector. Vandaag is er namens de brede toeristische sector, onder coördinatie van Gastvrij Nederland met VVV Nederland directeur Kees van Wijk als voorzitter, een brandbrief naar het ministerie van EZK gestuurd. Deze brandbrief lees je hier 

 

Update: dinsdag 17 maart 2020 - 12:14 uur

 • Eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten. Afhalen en bezorgen is toegestaan
 • Heeft u een vraag omtrent het coronavirus en VVV Ameland? I.v.m. de grote telefonische drukte, verzoeken wij u om uw vraag per email te stellen aan info@vvvameland.nl of door ons contactformulier in te vullen.
 • VVV Ameland krijgt op dit moment veel telefoontjes en mails, we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op al uw verzoeken te reageren. We danken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip. Via dit liveblog blijft VVV Ameland u ook de komende tijd op de hoogte houden.
 • De huisartsen op Ameland hebben geen inloopspreekuur. U wordt altijd verzocht eerst telefonisch contact op te nemen.
 • De tandarts op Ameland is alleen open voor spoedgevallen. Neemt u telefonisch contact op voor het maken van een afspraak.
 • De veerboot van en naar Ameland vaart volgens dienstregeling. Er zijn beperkingen in het aantal passagiers, de buffetten zijn gesloten en autopassagiers worden verzocht in hun auto te blijven tijdens de overtocht.
 • Houdt u aan de richtlijnen van het RIVM en houdt voldoende afstand van uw medereizigers https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
 • Heeft u een boeking op Ameland met aankomst binnenkort en kunt u niet komen omdat u zelf ziek bent, dan geldt de reguliere annuleringsregeling. Bent u verzekert of neemt u deel aan het waarborgfonds annuleringen van VVV Ameland, dan wordt conform de annuleringsvoorwaarden vergoed.Kunt u niet naar Ameland komen op basis van overmacht zoals een uit-of inreisverbod, neemt u dan contact op met uw verhuurder. Is de boekingsovereenkomst tot stand gekomen via VVV Ameland, dan kunt u contact met ons opnemen. 
 • Ondernemers wijzen we op de reeds bestaande regelingen waarvan ook u als organisatie/werkegever, gebruik kunt maken: U leest de bestaande (financiële) regelingen, zoals mogelijk aanvragen van werktijdverkorting voor uw medewerkers, hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

Weten welke maatregelen er op Ameland allemaal getroffen zijn, kijk dan hier.

 

 

We vertrouwen erop dat iedereen de richtlijnen van het RIVM en de overheid opvolgt en eigen verantwoordelijkheid neemt. Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: