Demonstratie paardenreddingboot Ameland

Demonstratie paardenreddingboot

Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.

De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft. Het herinnert aan vroegere tijden, want als er tegenwoordig een schip in nood is vaart de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit. 

De demonstratie start vanuit het boothuis bij het Maritiem centrum "Abraham Fock" aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden plaats op het strand, zuidwest van Hollum, aan het einde van het Tjettepad.

Demonstratie paardenreddingboot Ameland 2019 Tijd 
Dinsdag 27 augustus 19:00 uur
Zaterdag 7 september 15:00 uur
Dinsdag 22 oktober 17:00 uur
Zaterdag 28 december  10:30 uur

Data en tijden zijn onder voorbehoud.

Arrangementen
Speciaal voor de demonstratie van de paardenreddingboot hebben wij een leuk dagarrangement samengesteld.
Liever een paar dagen van Ameland genieten? Boek dan ons verblijfsarrangement.

Busvervoer
Het is mogelijk om met de bus naar de lancering van de paardenreddingboot te gaan. De bus vertrekt vanuit het dorp Buren en stopt onderweg bij ieder dorp bij meerdere haltes op Ameland. Bekijk hier de dienstregeling van 27 augustus voor het busvervoer naar de demonstratie.

Boot
Eens vanaf het water de demonstratie van de paardenreddingboot bekijken? Dat kan ook! Stap dan aan boord bij de m.s. Zeehond, Robbenboot m.s. Ameland of Schuurman Charters.

Demonstratie paardenreddingboot

Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: