Wad-zwerf belevingstocht - excursies Ameland

Wad-zwerf belevingstocht

Een unieke, bijzondere en exclusieve tocht waarbij de deelnemers het wad op spectaculaire wijze ontdekken. Stap aan boord van de Brakzand voor een tocht over het wad.

Onderweg is het genieten, zeehonden spotten die op de zandplaat liggen, het sleepnet uitgooien om zo het onderwaterleven naar boven te halen terwijl we varen over het altijd indrukwekkende wad.

De tocht voert ons naar 'De Hessing", op deze zandplaat gaat iedereen van boord voor een bijzondere wadlooptocht naar Ameland over het inmiddels drooggevallen wad om zo op uitdagende en enerverende wijze het wad van dichtbij te ervaren. Op de dijk bij Hollum staan fietsen klaar en kunt u op eigen gelegenheid weer terug naar de haven van Nes.

De gehele tocht duurt 3 1/2 uur, waarvan 2 uur varen en 1 1/2 uur wadlopen.
Het startpunt is in de haven van Nes. 

Het is verplicht om tijdens deze excursie laarzen of dichte (oude) schoenen te dragen in verband met zeer scherpe schelpen die op het wad liggen.

Kijk in de activiteiten- en excursiekalender of er een wad-zwerf belevingstocht gepland staat tijdens je verblijf op Ameland of kom voor meer informatie en tickets langs bij VVV Ameland. 

Online of telefonisch reserveren is niet mogelijk, tickets zijn verkrijgbaar bij VVV Ameland.

Wad-zwerf belevingstocht

Bureweg 2
9163 KE, Nes
0519-546546Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: