Wedstrijdinformatie Tri-Ambla

Aanmelden

Bij de ingang van de wisselzone 1 (startlocatie haven) kan je aanmelden voor het evenement. Graag je startnummer, licentie en/of ID bewijs tonen ter controle bij het inchecken. Hier wordt tevens je fiets en helm gecontroleerd. Wel zelf je loopspullen klaarzetten bij wisselzone 2 (Molenterrein). Hier is tevens het secretariaat voor het afhalen van je huurchip.

Deelnamepakket

Het pakket met o.a.startnummer, stuurnummer, badmuts en bootticket voor personenvervoer en vervoer van MTB wordt op 1 september verstuurd naar het opgegeven adres. Huurchip voor tijdregistratie wordt niet toegestuurd en dient afgehaald te worden bij het secretariaat

Deelnemersinformatie

De informatie voor de deelnemers wordt een week voor het evenment verstuurd naar de opgegeven mailadressen

programmaboekje

Programmaboekje 2017

Het programmaboekje 2017 is gereed, lees hier de informatie.

Startseries

Tri-Ambla wordt gehouden op zaterdag 9 september 2017, en heeft de volgende onderdelen:

OAK (Open Amelands Kampioenschap wedstrijdatleten en recreanten vanaf 18 jaar)
1500 m Zwemmen - 35 km Mountainbiken - 12 km Lopen.
zwemmenTri-Ambla M  ( vanaf 14 jaar)
500 m Zwemmen - 22 km Mountainbiken - 6 km Lopen.
Univé XXX - Teamtriatlon (trio/duo)
1500 m Zwemmen - 35 km Mountainbiken - 12 km Lopen.
Univé MMM- Teamtriatlon (trio/duo)
500 m Zwemmen - 22 km Mountainbiken - 6 km Lopen.

Deelnemers zwemmen in de Waddenzee, fietsen en lopen door de duinen, het bos en over het strand.

Reglement

Alle wedstrijden worden onder auspiciën en volgens de regels van de Nederlandse Triathlon Bond gehouden. Voor de ereplaatsen en prijzengeld bij bet OAK komen alle atleten in aanmerking die beschikken over een NTB Atletenlicentie of een wedstrijdlicentie van de KNWU, KNZB en Atletiekunie en atleten met een wedstrijdlicentie van een bij de ITU aangesloten zusterorganisatie. Deelnemers met een basislidmaatschap, aspirant lidmaatschap en/of daglicentie komen hier niet voor in aanmerking.

In het ITU reglement staat sinds 2015: “Draft legal events: Drafting is forbidden of a different gender athlete.”

Klik hier voor de NTB-reglementenflyer.

Deelnamelimiet en indeling

Totaal kunnen maximaal 600 individuele atleten meedoen (OAK: 300 en M: 300). Het maximaal aantal teams is bepaald op 70.

Startnummerindeling/kleur kijk hier (nog niet beschikbaar)

Deadlines

Zwemmen: Alle deelnemers dienen om 12.55 uur klaar te zijn met het zwemmen.
Fietsen: Alle deelnemers dienen om 14.50 uur klaar te zijn met het fietsen.

Sluiting parcours: Om 16.20 wordt het parcours gesloten en zullen de posten verlaten worden

Wanneer de betreffende tijden worden overschreden wordt men verzocht te stoppen met de wedstrijd. Dit is in verband met de eigen veiligheid, het parcours zal niet meer volledig bewaakt zijn vanaf de genoemde tijden.

Tijdregistratie

Voor de registratie van de zwem-, fiets- en looptijden wordt gebruik gemaakt van Mylaps/Championchip tijdwaarnemingsysteem. Iedere deelnemer is verplicht een eigen of gehuurde Championchip transponder zichtbaar om de enkel te dragen (niet onder het wetsuit!). Benodigde enkelbandjes worden bij de huurchips meegeleverd. Bij de inschrijving kan aangegeven worden of een eigen chip gebruikt wordt of dat men een chip wilt huren (€ 1,50). De Huurchip voor tijdregistratie wordt niet toegestuurd en dient afgehaald te worden op vertoon van startnummer bij het secretariaat

De chip dient men na de finish in te leveren bij de organisatie. Bij verlies of het niet inleveren van de transponder wordt een bedrag van € 30,00 geïncasseerd. Deelnemers met een groene Mylaps ChampionChip betalen € 1,25 voor gebruik.

Teamtriatlon

Elk team krijgt één transponder welke moet worden doorgegeven aan volgende sporter bij wisseling van onderdeel. Elk team krijgt tevens één stuurnummer (fietser) en 3 startnummers . Bij de wisseling van onderdeel geeft de zwemmer de transponder over aan de fietser en de fietser geeft deze weer over aan de loper. De andere nummers hoeven niet te worden doorgegeven. Speciaal voor de teams is er binnen het parc ferme een aparte wisselzones (XXX & MMM). De deelnemer van het volgende onderdeel staat hier klaar om de transponder over te nemen. Het niet voldoen hieraan leidt tot diskwalificatie! Bij uitvallen van zwemmer en/of fietser kan de volgende van het team pas starten nadat de laatste deelnemer uit de betreffende startserie is vertrokken. Het team krijgt geen klassering in de einduitslag. Gezamenlijke finish van de teamleden vanaf de ingang van het finishterrein (locatie Molenweg/verzorging).

Wisselzône

Deelnemers hebben alleen toegang tot de wisselzone ( W1 en W2) op vertoon van hun startnummer. Hou rekening met andere deelnemers binnen de wisselzone die (nog) bezig zijn met hun wedstrijd. Volg daarbij de aanwijzingen van de vrijwilligers en jury op.

Tips van Kees

Oud bestuurslid van Sportpromotie Ameland en fietsliefhebber, Kees Veninga heeft voor de deelnemers van de Tri-Ambla enkele bruikbare tips op papier gezet voor fietsafstelling, bandenkeuze en onderhoud tijdens en na de Tri-Ambla. Kijk hier voor de informatie. De vrijwillige brandweer van Nes zal weer aanwezig zijn om na afloop de fietsen af te spuiten

Bootticket voor personenvervoer en vervoer MTB

Elke deelnemer met een adres in Nederland, uitgezonderd Ameland, krijgt in het deelnamepakket een bootticket voor personenvervoer en vervoer van MTB op de boot van Wagenborg Passagiersdiensten toegestuurd. Het ticket is t/m 9 september geldig voor de overtocht vanaf Holwerd (dus ook de dagen voor de 9e). Retour vanaf Ameland is er geen controle.

Wetsuit(huur)

Tijdens het zwemmen is een wetsuit verplicht bij een zeetemperatuur van 14° of minder. Informatie over wetsuithuur volgt.