Proefroute November Kunstmaand 2023 - VVV Ameland

Proefroute

Met de proefroute geniet je nog meer van de Kunstmaand op Ameland! Doe jij dit jaar ook mee met deze culinaire tour? De Proefroute is het hoogtepunt tijdens Kunstmaand Ameland!

Het eiland heeft al haar krachten afgelopen seizoen weer gebundeld en op haar akkers, weiden en velden de mooiste Amelander producten voortgebracht. Er is volop geoogst, geslacht, gebrouwen en gemalen zodat het eiland met al deze unieke producten haar smaken weer tentoon kan spreiden. De streekgebonden Amelander grondstoffen vormen de basis voor de heerlijkste producten die je kunt proeven tijdens het jaarlijkse evenement: Proefroute Ameland.

ProefRoute Ameland: Amuses van Amelander producten & geselecteerde kwaliteitswijnen
Ondanks het Nederlandse winterweer tijdens de Kunstmaand, blijft het heerlijk om een leuke tour te maken langs 8 gerenommeerde Amelander restaurants. Geniet van verfijnde hapjes met bijpassende wijnen. Ontdek het vakmanschap van de deelnemende koks. De koks werken met (h)eerlijke Amelander producten van eigen bodem. De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd door Wijnen van Egbert.

Vegetarisch of dieetwensen?
De proefroute is ook geschikt voor vegetariërs, want op iedere locatie die meedoet behoren vegetarische amuses ook tot de mogelijkheden. Heb je speciale dieetwensen, dan kan in overleg met de kok voor een vervangende amuse worden gezorgd. Iedereen kan dus meedoen met de Proefroute!

Hoe werkt het?
Je koopt je Proefrouteticket. Op dit ticket staan de 8 deelnemende restaurants/locaties. Lever bij ieder deelnemend restaurant de bijbehorende bon in en het grote genieten kan beginnen.

Wanneer:
Je kunt ieder moment aanschuiven; de hele maand november op woensdag t/m zondag tussen 12:00 - 17:00 uur. Verspreid proefmomenten gerust over meerdere dagen of weekenden.

Waar:
Deelnemende restaurants voor Proefroute Ameland 2023:

Buren: 
Nes: 
Ballum: 
Hollum: 

Tickets:
De tickets kosten € 37,50 per persoon (8 locaties/wijnen/amuses).
Tickets zijn vanaf 9 oktober te koop bij de volgende verkooppunten:

  • VVV Ameland, in Nes en Hollum
  • Webshop VVV Ameland
  • Restaurant StrAnders, Buren (ook op zondag geopend)
  • Winkel Wijnen van Egbert, Hollum (ook op zondag geopend)

Proefroute Ameland is een initiatief van Stichting Amelands Produkt en wordt ondersteund door Kunstmaand Ameland, VVV Ameland en Wijnen van Egbert.

Vragen?
Heb je een vraag? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact op met de organisatie via: info@amelandsprodukt.nl 

 

ProefRoute

Choose your language

We noticed your device is in a differnt language.
Please select your prefered language.