Klassiekerweekend Ameland

Klassiekerweekend

 

Klassiekerweekend Ameland is een weekend waarin klassieke auto's die gebouwd zijn tussen 1945 en 1979 naar Ameland komen. Ook dit jaar weer een volgeboekt weekend, want de organisatie verwelkomt vrijdag 5 april a.s. het maximale aantal van 110 equipes. Deze 22ste editie is tevens de laatste editie van Klassiekerweekend Ameland.

Op vrijdagavond worden alle deelnemers ontvangen door de organisatie en krijgt men informatie over de route, een leuke attentie en, niet te vergeten, het rallybord, dit jaar gesponsord door Björnson.

Op zaterdag 6 april wordt een oriëntatierit over het eiland gemaakt. Dit gebeurt in een 'klassiek' tempo, zodat men kan genieten van de prachtige omgeving. Natuurlijk is er ook tijd voor koffie, een heerlijke lunch en kan men meedoen aan een aantal speciale route activiteiten.

De rit eindigt om ongeveer 15:00 uur in Nes. De auto's worden geparkeerd in het centrum van het dorp en zijn daar ongeveer tot 17:00 uur te bewonderen. Tevens kunnen deelnemers en bezoekers genieten van de Amelander doedelzakband The Islanders.

Nieuwsgierig naar afgelopen Klassiekerweekend? Bekijk de impressie van 21 april 2018. 
Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: