Meervalsalade - Amelands Produkt

Meervalsalade

Soort gerecht  Salade 
Aantal personen 4 personen


Ingrediënten:

  • 2 meervalfilets
  • 1 kleine (rode) ui
  • 1/4 kop olijfolie
  • 1 krop (ijsberg) sla
  • 100 gram Fêtakaas of Danish Blue kaas
  • 1 kleine rode en gele paprika
  • 1 theelepel verse dille
  • 1/4 kop balsamico azijn
  • 1 dikke plak schouderham

Bereiden:
De meervalfilets in stukken van 1 bij 1 cm snijden en in een pan met water 5 minuten laten koken. De meervalstukjes uit het water nemen en af laten koelen. 
De paprika's en de ui in stukjes snijden en samen met de dille, olijfolie en azijn in een slakom doen. Snij de ham in kleine blokjes. Was de sla en snijd of trek deze in stukken. Voeg de sla samen met de kaas, de ham en de meerval toe aan het olijfoliemengsel en meng alles. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.


Bron: Amelander meervalkwekerij

 

 

Meervalsalade





Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: