Klassiek gebakken meervalfilets

Klassiek gebakken meervalfilets

Soort gerecht  Hoofdgerecht
Aantal personen 4 personen


Ingrediënten:

  • 4 meervalfilets
  • 1/4 kop tarwebloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zonnebloem olie
  • 3/4 kop maïzena
  • 2 theelepels zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

Bereiden:
Meng de maïzena, de bloem, zout, peper en knoflookpoeder in een diep bord. Haal de meervalfilets aan beide zijden door het mengsel. Vul een braadpan met 1-2 cm olie en verwarm totdat de olie begint te dampen. Bak de filets één voor één goudbruin in ongeveer 5 tot 6 minuten. Neem de filets uit de olie en laat deze uitlekken in een vergiet.

Bron: Amelander meervalkwekerij

 

 

Klassiek gebakken meervalfilets





Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: