Tijdens 2018 is Ameland het eiland van... Hidde Dirks Kat.

Eiland van

Elk jaar biedt Eiland van een aansprekend programma voor bezoekers én inwoners van Ameland. Voor iedereen is er een variatie aan kunst- en cultuuraanbod. Er zijn muziek- en theatervoorstellingen van groot en klein formaat, tentoonstellingen, evenementen voor jong en oud, verhalen, lezingen, films en nog veel meer.

Elk jaar krijgt de programmering een thema mee. In 2018 is dat de Amelandse held Hidde Dirks Kat: Een walvisvaarder die eind 18e eeuw schipbreuk leed op Groenland. Gelukkig overleefde hij met hulp van de Inuit (Eskimo’s, zoals we ze vroeger noemden) deze barre tijd en keerde hij heelhuids terug naar Ameland waar hij zijn verhalen optekende in een dagboek. Dat dagboek verscheen in 1818, tweehonderd jaar geleden. Tijd om extra aandacht te besteden aan dit historische figuur.

Stichting HDK2018 is initiatiefnemer van Eiland van. In deze stichting zijn 5 prominente culturele organisaties van Ameland vertegenwoordigd. Wij stellen ze op deze website aan u voor:

• Stichting Amelander Musea
  • Stichting het Amelands Produkt
  • Stichting de Hort Op
  • Stichting Kunstmaand Ameland
  • MadNes Festival

Eiland van

Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: