Blog Gabriëlle Johannes - Ameland

Tussen Slik en Zand

"Brandend zand en een verloren land..." is het eerste liedje dat we horen, als we ons melden bij de start van Tussen Slik & Zand op Ameland. De sfeer zit er direct al goed in. Op het pleintje in Nes staan tientallen andere wandelaars klaar om te vertrekken of om even te luisteren naar de dj die er, ook om 10u in de ochtend, al een gezellig feestje van maakt.

Als we even voor de start heerlijk op een terrasje mensen zitten te kijken (er moet natuurlijk wel koffie worden gedronken!) valt de verscheidenheid van de deelnemers aan Tussen Silk en Zand direct op. Veel mensen die vaker 18 tot 25 kilometer lopen, gezien de jassen en wandelschoenen maar ook mensen net als wij, die heerlijk een weekendje uitwaaien op Ameland combineren met een stevige wandeling. Ik moet even grinniken als ik rondkijk in ons groepje. Vier meiden (al hoewel ik waarschijnlijk inmiddels toch echt 'vrouwen' moet zeggen), druk aan het kletsen. Sneakers aan. De laatste keer dat ik 18km wandelde kan ik me niet eens herinneren.

Vandaag doen we het toch echt. Gewapend met blaarpleisters (je weet maar nooit), ons stempelboekje (het bewijs straks dat we echt de afstand afgelegd hebben!) en een flinke dosis gezelligheid. Want wandelen op zo'n eiland is natuurlijk leuk, maar samen wandelen is nog leuker!

En, inderdaad, wat is het fijn! Heerlijk struinen door de duinen, uitwaaien op het strand en langs de mooiste onontdekte plekken van het eiland. Soms gezellig in gesprek met andere wandelaars, soms rustig kijkend naar grazende hooglanders. Voor we er erg in hebben, zijn we al 10 kilometer onderweg, tijd voor lunch! En waar we andere lopers hun boterhammen uit de rugzak zien pakken, besluiten wij lekker een restaurantje binnen te lopen.

Dat we meer de tijd hebben genomen dan andere lopers blijkt wanneer we daarna bij de stempelpost komen. Ze zijn al langzaamaan aan het afruimen. Maar natuurlijk kunnen we nog een kop koffie krijgen. Het laatste deel van de route doen we rustig aan, lopend op de nieuwe waddenzeedijk, genietend van het uitzicht. In de verte zien we de veerboot van Ameland de eerste wandelaars al weer naar de wal brengen. Wij lopen Nes nog even in en vinden weer een plekje op het terras. Want uitgepraat zijn we zeker nog niet!

27/10/2017 - HannetJohannes, Amsterdam, music, concerts, foodlover, politics, twin, city, fun, friends, color, single

 

Tussen Slik en Zand

Heb je een vraag aan VVV Ameland?
Kijk bij veelgestelde vragen of vul het VVV Ameland contactformulier in: